יש לא מעט סוגי כספות כאשר לרוב הנפוצות ביותר הן הכספות הביתיות. יש סוגים רבים של כספות ביתיות הנבדלות בגודל, סוג נעילה ורמת ההתגוננות שלהם בפני פריצה. רבים טועים לחשוב כי כספת גדולה היא מעידה על חוזק ועמידות אולם בפועל הגודל או המשקל הם רק גורם אחד קטן מתוך מכלול גורמים שיעידו על כספות ביתיות כחזקות ועמידות. הדבר הנוסף החשוב לא פחות מסוג הכספת הוא אופי ההתקנה שלה, כספות שאינם מותקנות טוב או נכון מועדות לעקירה וגניבה. אז אילו כספות ביתיות יש לנו ומה הדרכים להתקין אותם, הכל בהמשך.
סוגים של כספות ביתיות
מגוון הכספות גדול מאוד, יש כספות שמיועדות להגנה בפני פריצה, ואחרות להגנה בפני אש. יש כאלו המשלבות הכל יחד. אולם תמיד חשוב לזכור שצריך להתאים את הכספת לסוג התכולה שאנחנו רוצים להגן עליה. ועל מנת לעשות זאת צריך להבין אילו סוגי כספות ביתיות קיימות כיום בשוק:
- כספות פח – אולי או הכספות הנפוצות ביותר אך חשוב להבין כי אלו אינן כספות, אלו קופסאות פח עם מנעול כזה או אחר. ההגדרה של כספת היא מנגנון נעילה, מנגנון בריחים ודפנות עבות או כפולות.
- כספות אלקטרוניות – כל כספת בין אם היא מקצועית או לא ניתן להתקין / להתאים לה מנגנון נעילה אלקטרוני. אלו מנגנונים שמבצעים נעילה על ידי הקשת קוד, טביעת אצבע וכדומה.
- כספות מפתח – בדומה למנגנון האלקטרוני מנגנון נעילת מפתח גם הוא ניתן להתקנה על כספות מקצועיות או פשוטות. המפתח לא מעיד על איכות או יכולות הכספת ולעיתים קרובות משלבים מנעול מפתח יחד עם מנגנוני נעילה נוספים
- כספות כבדות – כספות בעלות משקל כבד, המשקל אינו מעיד על איכות הכספת או על העמידות שלה, היתרון היחיד שיש לכספת כבדה שקשה יהיה לעקור אותה או לגנוב ולברוח איתה.
- כספות בתקן – ללא ספק אם יש תקן יש לנו כספת איכותית, התקנים מעידים שאכן לכספת יש יכולת עמידות בפני פריצה למשך זמן כזה או אחר. אם אנחנו רוצים באמת לשמור על מה שיקר לנו הרי שכספות עם תקן הן הבחירה שאנחנו צריכים
- כספות קיר – בדומה לכספות פח אלו כספות שמיועדות להתקנה בתוך קיר או יציקה, לכספות האלו יש קיבול קטן יחסית מכיוון שהייעוד שלהם להיות בעומק של קיר. בכספות אלו אין חשיבות לדפנות אלא לחזית כלומר לדלת. כספות קיר משמשות לרוב בתור כספות ביתיות מכיוון שהן הכי נוחות להסתרה.
התקנת כספות ביתיות
מגוון הסגנונות של הכספות מאפשר לנו להגן על סוגים שונים של ערכים לדוגמה תכשיטים, יהלומים, ניירת חשובה ועוד, אולם החלק החשוב ביותר ואפשר לומר אפילו יותר מהכספת עצמה היא שיטת העיגון שלה, כספת שאינה מעוגנת אינה מאובטחת וכאילו והיא פתוחה לרווחה, למעט כספות בעלות משקל כבד הנמצאות במיקום מסורבל לשינוע כמו למשל בניין קומות ללא מעלית או במרתף. אלו שיטות העיגון הנפוצות כיום:
ברגים – קיבוע עם ברגים של כספות ביתיות הינו נפוץ ביותר אולם חייבים לוודא כי הקיבוע נעשה אל קיר בטון אחרת ההתקנה אינה חזקה .
יציקה – יציקת כספת קיר או יציקת בטון שחובקת את הכספת היא התקנה מצויינת, היא תקשה מאוד על הגנב לעקור אותה.
ריתוך – הקיבוע האיכותי ביותר הוא על ידי ריתוך, יוצקים את הרצפה פלטת פלדה ועליה ממקמים את הכספת ומרתכים אותה. הקיבוע הזה נחשב לאיכותי ביותר אך אינו מתאים לכספות ביתיות קטנות.