המשרד שלנו כיום הופך יותר ויותר דיגיטאלי. ניירת כמעט ואין אך יחד עם זאת לא אחת יש צורך בכספת חסינת אש לניירת משרדית. מה היא אותה ניירת שאי אפשר לשמור על המחשבים, למה בכל זאת יש צורך בכספת ואיזו כספת נבחר הם רק חלק מהשאלות שאנו שואלים את עצמינו בנוגע לכספת חסינת אש למשרד.
מה היא כספת חסינת אש
כספת חסינת אש למעשה היא קופסה מוגנת שעטופה בקופסה נוספת וביניהן יש חומר מעקב בעירה. החומר הזה יכול להיות עשוי ממגוון סוגים של חומרים כאשר הנפוצים הם: מיקה, צמר סלעים, פתיתים ואבקה. בעבר הלא רחוק היו משתמשים על מנת ליצור בידוד מאש באסבסט אולם כידוע החומר מסרטן ואסור לשימוש. ניתן למצוא כיום חברות שמוכרות כספות חסינות אש שעשויות מאסבסט למרות שהדבר אסור. כל הכספות חסינות אש חייבות להיות עם תקן שמציין במפורש את רמת החסינות מאש. שום דבר אחר מלבד תווית תקן אינו בעל חסינות לאש. לחסינות מאש יש דרגות ורמות מיגון. לרוב הנפוץ ביותר יהיה תקן חסינות לאש לשעה.
התקנה ועיגון כספת חסינת אש
כידוע כספת חייבת להיות מעוגנת כראוי על מנת למנוע מגנב לקחת אותה עימו. אולם טעות נפוצה היא לחשוב שגם כספת חסינת אש יש לקבע ולעגן. כאמור הכספת בנויה מדופן כפול שבינו יש חומר מעקב בעירה, הכספת אטומה נגד כניסת חום ולחות בעת השריפה, לכן אם נקבע את הכספת או נעשה בה חור לטובת הקיבוע הרי שאנו פורצים את הבידוד שלה, אם הבידוד נפרץ כמובן שהחסינות לאש נפגעת. על מנת לחדד את העניין יש להבין כי בראש ובראשונה מטרתה היא להגן מפני אש, חום ולחות. אין המטרה העיקרית להגן מפני גניבה כי מדובר בניירת משרדית, אך יחד עם זאת קיימים סוגי כספות חסינות לאש בעלות תקן נגד פריצה בנוסף על התקן נגד אש, כן שיש לכספת 2 תעודות, או לרוב 2 אישורים. כל התקנה של כל כספת מסוג שהיא מחייבת את המתקין למלא דוח התקנה ושביעות רצון.